Evertune-talla esittelyssä

Hola! Tässä ehtymättömälle hyvän meiningin kitararyhmälle hieman Evertune-asiaa. Tästä on jonkun verran ollut täällä ryhmässä puhetta, mutta aika vähän tähän Suomessa törmää. Ja koska kukaan ei kuitenkaan jaksa perehtyä mihinkään tarpeeksi ellei laite ole itsellä kädessä niin tässä infoa suomeksi. Mun mielestä hyviä juttuja pitää jakaa, turha pihtaaminen on sairautta.

Ostin aikaiseksi synttärilahjaksi itselleni ESP/LTD EC-1000ET -kitaran. Mun mielestä mahtava vekotin tuo talla, kitara on aina vireessä kun sen nappaa käteen. Ja oli sitä suoraan tehtaan laatikosta.

Mulla on tuossa työn alla aika paljon oman bändin kitaroitavaa studiomatskua ja halusin tuolla helpottaa elämää ja mielenterveyttä. Muutaman kitarateknikon (oon ite ammatiltani kitarateknikko myös) ja tuota käyttävän artistin kanssa juteltuani halusin tuon itselleni, mutten halunnut ”uhrata” omia keppejä tuolle. Ostin siis LTD:n jossa oli valmiina tuo (kitara itsessään ihan saakelin hyvä muuten myös) että ei tarvi ”turmella” mitään omia rakkaita.

Tune-O-maticiin tottuneena tuo talla tuntuu erilaiselta, koska siitä puuttuu paksun e:n yläpuolelta se pala tallaa missä itellä käsi lepää yleensä dempeissä. Mut soitan myös paljon hardtail-tyyppisellä tallalla (Strato, Ibanez ym) niin ei se vaivaa. Demppiasentoa piti ehkä korjata pikkuisen, mut totuin siihen alitajuisesti melkein heti. Tallan päällä ei pysty lepuuttaa kättä ihan samaan tyylin kuin kiinteätallaisilla asioilla, koska noi satulat kyllä fjongaa jos käsi painaa niitä paljon. Toi talla on zone 2:n ja 3:n rajalla (videosta selviää mitä nää on) vähän niinkun floikka, koska talla elää jos käsi makaa sen päällä. Zone 2:ssa on ihan sama mitä tekee, kitara ei mee epävireeseen millään. Tossa normivire/droppivirekohdasaa muuten yllätyin itekin miten epävireiseltä toi kuulosti noin kaks sekuntia. Tais olla melkein bendizonessa jotkut kielet ja puristin kovaa kun jännitti. 🙂 Ajatuksen kanssa setattuna toi ei vaan voi mennä epikseen.

Tässä toinen video virittämisestä:

Muutaman hyperpro:n kanssa juteltuani muuten sanoivat et lentorundilla tota pitää tsekata viikon-kahden välein, mut elämä rundilla on kuulemma aika paljon helpompaa kuin ennen tuota. (quote: Devin Townsendin kitaratekki.)

Jos tykkäsit, pistä jakoon: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Tomppa Rintamäenpää

Kitarateknikko (Sunrise Avenue), kitaristi.